marți, 22 mai 2018

Diferenta costului imprimarii prin gravura si offset

         Beneficiul privind costul in folosirea imprimarii offset in loc de imprimarea prin gravura consta, in mare parte, in numarul paginilor si impresia printarii. In general, cu cat mai multe pagini poti produce, si cu cat mai putine detalii, cu atat va fi costul printarii mai mic. Pentru ca imprimatul offset produce mai putine pagini per impresii fata de imprimatul prin gravura, atunci gravura ar trebui sa fie mai putin costisitoare. Dar mai apar si alti factori.

         Analizele de cost arata ca punctul in care offset devine mai putin eficienta din punct de vedere al costului, si gravura devine mai economica pentru printatul cataloagelor de 48 de pagini si mai mici este undeva la 1.25 milioane-1.5 milioane de cataloage, cu calificari cum ar fi: marimea paginii, numarul de versiuni, si daca respectiva carte foloseste aceasi hartie pe parcursul imprimarii sau daca aceasta se schimba. Pentru carti de 52-76 de pagini, eficienta de cost a gravurii este mai mare.
      
         Pe o presa de gravura, o carte cu un numar mai mare de pagini poate fi printata cu doar o singura pregatire a presei, in timp ce offset ar necesita ca presa sa treaca prin multiple pregatiri si schimbari pana ca respective carte sa fie printata.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu